به گزارش راهبرد معاصر ، آیتالله تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری اظهار کرد: در ارتباط با موضوع حلال، آشفتگی در مسائل قانونی وجود دارد زیرا علاوه بر وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر، اتاق بازرگانی و سازمان استاندارد نیز فعالیت و دخالت دارند.
وی افزود: نظر ما این است که باید یک سازمان مستقل در این ارتباط ایجاد شود تا بتوانند مسائل این صنعت مهم که در دنیا 4 هزار میلیارد دلار گردش مالی دارد را سروسامان دهد.
تقوی ادامه داد: از 4 هزار میلیارد دلار گردش مالی محصولات حلال در دنیا سهم ایران تنها 7 دهم درصد است که با پیگیری و فعالیت سازمان مستقلی تحت عنوان حلال امکان توسعه این امر وجو دارد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر لبنیات ایران به اروپا و حتی ایالات متحده آمریکا صادر میشود اما حضور ایران در عرصه حلال کم است و ما فعالیت مناسبی در نمایشگاههای حلال نداریم.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با احیای وزارت بازرگانی در کشور گفت: به هر حال این امر لازم است و باعث تمرکز فعالیتهای بازرگانی در کشور خواهد شد زیرا اکنون آشفتگی و پراکندگی ایجاد شده است.
ناظر بهداشتی به کشورهایی که پروتکل دامپزشکی داریم اعزام نمیشود
تقوی با بیان اینکه به دنبال کاهش هزینههای واردات محصولات پروتئینی به کشور هستیم گفت: وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ کرده است که در کشورهایی که پروتکل بهداشتی میان سازمانهای دامپزشکی دو کشور امضا شده است دیگر ناظر بهداشتی اعزام نشود اما اعزام روحانی مانند گذشته انجام شود.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشورهایی که روحانی شیعه مورد اطمینان و مورد تایید جامعةالمصطفی باشد میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و دیگر اعزام ناظر شرعی نیز نداشته باشیم.
وی گفت: بر اساس طرحی که در نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی دنبال میشود به دنبال ایجاد نهاد مردمی تحت عنوان جهاد سازندگی هستیم که طرح آن در حال آمادهسازی است.
تقوی افزود: 14 هزار نیروی جهادی به صورت خودجوش در کشور فعالیت میکنند که میتوانیم آنها را تحت عنوان تشکلی ساماندهی کنیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: فعالیت این نیروهای جهادی در مناطق محروم است و تحت عنوان اردوهای جهادی فعالیت و کمکرسانیهای فراوانی تا به امروز انجام دادهاند.
وی گفت: البته اینکه به کجا وصل باشند و آیا برای ایجاد چنین موسسهای، مصوبه مجلس میخواهد و باید زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی کار کند یا دفتر مقام معظم رهبری و یا به طور کل نهادی عمومی یا کاملا مردمی باشد در طرحی که در حال تدوین است مشخص خواهد شد.
تقوی با اشاره به اینکه ذخایر مطمئنی از کالای استراتژیک گندم در کشور وجود دارد گفت: امسال 13.5 میلیون تن گندم خریداری و در سیلوها ذخیرهسازی کردهایم که این رقم اوایل انقلاب 4.5 میلیون تن بود و مصرف کشور حداکثر 8 میلیون تن است که مازاد آن تحت عنوان ذخیره احتیاطی ذخیرهسازی میشود.
وی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه آیا قیمت 1700 تومانی که دولت برای گندم تعیین کرده است منجر به نشت و خروج و قاچاق این محصول در کشور نمیشود، گفت: به هر حال دولت قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم را برای سال زراعی 1700 تومان تعیین کرده که این رقم کمتر از بازارهای جهانی و بازارهای همسایه است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر در یکی از کشورهای همسایه ما این محصول 2400 تومان خریداری میشود که این امر منجر به قاچاق و نشت گندم و متناسب آن آرد تولیدی کشور به کشورهای اطراف میشود.
تقوی تاکید کرد: چند روز قبل نیز محموله قاچاق 3 هزار تنی آرد کشف شد که به دلیل ما به التفاوت قیمتی آن متخلفان قصد خروج آن را از کشور داشتند.
وی افزود: ما این موارد را پیگیری میکنیم و از دولت میخوهیم که نرخ خرید تضمینی گندم را به شکلی تعیین کند که منجر به نشت و قاچاق این محصول به کشورهای دیگر نشود.